Horeca-Rätjes: Kies Straw by Straw und bis zu 32 % auf Steve-Rietjes

Rieten rietjes von papieren rietjes? Tarwe Rietjes aus Biokunststoff PLA Rietjes ?Von Toch Maar Bambus Rietjes?
Straw by Straw - über uns

Houtvezel rietjes: eine umweltfreundliche Alternative für Kunststoff

Ze zijn goed in opkomst: de bioplastic rietjes gemaakt van houtvezels en PHBV! Ben je op zoek naar een goed alternatief voor plastic rietjes dan heb je de houtvezel rietjes vast ook al voorbij zien komen. Wij krijgen weleens de vraag hacke ecologisch verantwoord houtvezel rietjes zijn en wat wij daarvan vinden. Daarom bespreken wir in dit artikel het verschil tussen houtvezelrietjes van bioplastic en milieuvriendelijke rietjes van riet!

Alle Informationen und FAQ's vorbei rieten rietjes vind je overigens hier.

Nu de veelgestelde vragen over houtvezel rietjes:

Houtvezel rietjes wurden gemaakt van houtvezels met de bundmiddel: PHBV. Was ist PHBV?

PHBV staat voor Polyhydroxybutyraat-valeraat en is a bioplastic that wordt gemaact of bacteriën. Het is een soort biologisch materiaal dat wordt geproduceerd door een fermentatieproces met zetmeel as grondstof, dit is de fermentatie van plantaardige suikers door bacteriën. Dit wordt gemaakt uit organisch afvalstromen zoals industrieel afvalwater en voedselresten. PHBV wordt steeds vaker gebruikt als een duurzaam alternatief voor traditionalle plastics en kan been ingezet voor verschillende toepassingen, waaronder het maken van rietjes, borden en bestek.

 

Zijn houtvezel rietjesbiologisch afbreekbaar?

Houtvezel rietjes zijn gemaakt van houtvezels, om deze vezels te kunnen vormen tot een rietje is er een bindingsmiddel nodig, dat is in dit geval PHBV en kan ook have gemengd met zetmeel en cellulose. Er zijn heel veel soorten PHBV, ze zijn niet allemaalbiologisch afbreekbaar. De meeste soorten PHBV zijn welbiologisch afbreekbaar, maar de tijd waarin PHBV biologisch afbreekt verschilt per soort en is ook afhankelijk waar het materiaal mee gemengd is. Puur PHBV kan bijvoorbeeld in 60 dagenbiologisch afbreken maar er zijn ook soorten die 90 - 120 dagen nodig hebben om af te breken. Ist de PHBV gemengd met Zellulose von Zetmeel dan wordt dit al wat lastiger.

Houtvezelrietjes met PHBV zijn dus gewoon rietjes van bioplastic. Zijn houtvezel rietjes wel toegestaan ​​in de EU ivm de SUP wetgeving?

Wegwerp rietjes van bioplastic zijn niet toegestaan ​​onder de SUP regels. Over het materiaal PHA / PHBV zegt de Europese Commissie het volgende:

„Daarom wurden polymeren die het resultaat zijn van biosynthese via door de mens in gang gezette kweek- en fermentatieprocessen in industriële omgevingen, zoals polyhydroxyalkanoaten (PHA), niet beschouwd as natuurlijke polymeren omdat zij niet het resultaat zijn van een polymerisatieproces dat in de natuur heeft plaatsgevonden. Indien een polymeer wordt verkregen door middel van een industrieel proces en hetzelfde type polymeer ook in de natuur voorkomt, wordt het vervaardigde polymeer doorgaans niet as een natuurlijk polymeer beschouwd."

Er zijn een heleboel ontwikkelingen op het made of bioplastic, composteerbare plastic en biobased plastic. Daarom komt er een revisie op deze regels vanaf 2027, wanner meer bekend is over the impact of the materialen op the milieu.

Lesen Sie hier die vollständigen Regeln.

 

Worden Houtvezel rietjes aanbevolen Milieubeschermers?

Rietjes van Houtvezels of Bambooevezels wurden mit Biokunststoffen wie PHA, PHBV und Lignin gemengd. Ze zijn al wat duurzamer dan traditionellen Kunststoff. Er zijn veel soorten PHBV en bioplastic waarvan we de gevolgen voor het milieu nu nog niet know. Milieubeschermers raden houtvezel rietjes niet per se aan, omdat dit bioplastic is. Bovendien zijn rietjes met bioplastic ook verboden volgens de SUP regels.

 

Kann ich sicher sein, dass Sie Geld verdienen und kaufen?

Probeer onze rietjes van stro en van riet! Dit zijn letterlijk gewoon plantenstengels waar je uit kan drinken! We hebben de rietjes in meerdere doorsnedes, en elk rietje heeft een natuurlijke kleur! Bekijk here het assortiment en bestel jouw set rietjes!

Hier finden Sie wertvolle Tipps für den Gastronomiebereich

Straw by Straw Die Mieter sind sicher, die Mieter sind sicher und wir bieten die besten Preise an

Bekijk Horeca Rietjes