Was zijn de beste rietjes zonder plastic voor ijskoffie en milkshakes?

Was zijn de beste rietjes zonder plastic voor ijskoffie en milkshakes?

Hier finden Sie Tipps zum Trinken und für Milchshakes

Achten Sie darauf, dass Sie für Getränke und Milchshakes keine Plastiktüten verwenden

Sind die Invoer von SUP Wetgeving am 3. Juli 2021 Ben Je als Horeca Eigenaar Steeds meer op zoek naar duurzame opties voor wegwerpartikelen zoals rietjes. Misschien ben je zelfs al steeds meer bezig met duurzaamheid en milieubewustzijn. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een toenemende vraag naar duurzame alternatieven voor plastic in de horeca en foodservice. Er zijn plasticvrije alternatieven voor rietjes in de ijskoffie en rietjes voor milkshakes, maar misschien ben je nog niet helemaal tevreden met het alternatief wat je hebt gekozen. Plastic rietjes mogen niet meer en dikke papieren rietjes worden al gauw slap in ijskoude drinken, waardoor je misschien wel nog steeds op zoek bend naar het beste duurzame rietje. Ken je het rietje van riet al? In dit artikel bespreken we het duurzame rietje van riet en waarom dit volgens ons de beste optie is voor plasticvrije ijskoffie rietjes en milkshake rietjes!

Plastic rietjes zijn jarenlang een problem geweest, ze stonden in the top 10 van meest geraapte zwerfafval in de natuur. Het problem was dat plastic niet afbreekt en wanner plastic wegwerpproducten lang as zwerfafval in het milieu blijven liggen, kan dit zelfs leiden tot microplastic. Sind het problem bekend is zijn meerdere fabrikanten gaan test en onderzoeken naar goede en duurzame alternatieven voor plastic rietjes. Een alternatief ist Biokunststoff. Bijvoorbeeld van PLA, maïszetmeel of gefermenteerde bacteriën. Bioplastic lijkt in eerste instantie een goede oplossing voor de vervuilende plastic rietjes maar in werkelijkheid is dat niet het geval voor jouw bar of restaurant.

 

Hier finden Sie Tipps zum Trinken und für Milchshakes

Warum ist Biokunststoff nicht die beste Wahl für Sie, Restaurant oder Bar?

De red waarom rietjes van bioplastic zoals PLA of maïszetmeel niet perse de beste keuze is voor jouw horeca locatie.

Ten eerste het uiterlijk en de indruk die je daarmee wekt bij jouw klanten en bezoekers. Rietjes van bioplastic zijn gebruiksvriendelijk. Ze lijken heel erg op plastic en zijn makkelijk te produceren waardoor je het in elke lengte en specifieke diameter kunt aanschaffen. Ook zijn we jarenlang gewend geraakt aan plastic waardoor bioplastic rietjes zoals PLA, zetmeel en rietjes van gefermenteerde bacteriën toch wel het fijnste voelen. Maar wat is dan het problem? Rietjes van bioplastic zien eruit as plastic! Plastik ist von Natur aus gewoon Plastik, von dit nou ist Bioplastik von niet. Plastik ist Plastik. Hoewel je technisch kunt stellen dat deze rietjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen zien ze er niet natuurlijk uit. Het zal bij een aantal mensen niet uitmaken, maar de echte natuurliefhebbers zullen geen voorstander zijn van bioplastic rietjes waardoor jouw personeel bijvoorbeeld in Discussions terecht kan komen met klanten over de milieuvriendelijkheid van deze rietjes.  

De red waarom rietjes van bioplastic niet perse goed is voor het milieu.

Zehn Jahre später, und es ist ein großer Erfolg, da es sich bei Biokunststoff-Produkten nicht um eine gute Alternative für Ihren Gastronomiestandort handelt. Rietjes of bioplastic zoals PLA and gefermenteerde bacteriën en PHA, are ooit beschouwd as een milieuvriendelijker alternatief voor de bekende plastic rietjes. Dat geworden ze nog steeds in sommige gevallen. Helaas zijn deze rietjes niet perse zo duurzaam als velen denken. Het verschil tussen bioplastic en plastic rietjes is dat traditionele plastic is gemaakt van fossiele grondstoffen. Biobasierter Kunststoff ist von gedeeltelijk afkomstig van hernieuwbare grondstoffen uit biomassa. Kunststoff blijft helaas gewoon Kunststoff. 

Bioplastics vereisen helaas specifieke omstandigheden om af te breken en kunnen daarom net zo schadelijk zijn voor het milieu as traditional plastic. Wat gebeurt er als een rietje van maïszetmeel bijvoorbeeld belandt in de zee? Von in de natuur? Dit kan net zo schadelijk zijn als traditionalle plastic. Door gebrek aan composteerfaciliteiten belanden veel bioplastics nog steeds op stortplaatsen en zullen daar niet afbreken. Er ist behoefte aan een duurzame oplossing. Een oplossing die werkbaar is voor jou als restaurant eigenaar, bar manager of F&B manager maar ook net zo werkbaar is voor het milieu. 

Als Kunststoff- und Biokunststoff-Riegel niet goed zijn voor het milieu wanner ze in zwerfafval terechtkomen, wat zijn dan goede alternatieven voor plastic rietjes?

Er zijn best veel milieuvriendelijke alternatieven voor plastic rietjes op de markt. Zo heb je papieren rietjes, bamboe rietjes, herbruikbare RVS rietjes en rietjes van natuurlijk materiaal. Als je dit artikel leest is de kans groot dat je papieren rietjes of bioplastic rietjes gebruikt maar daar niet helemaal tevreden over bend. Papieren rietjes zijn een goedkoop alternatief en zien er kleurrijk uit in jouw milkshakes en ijskoffies. Helaas vallen dit soort rietjes vrij snel uit elkaar of ze worden sompig en dat gaat ten koste van de beleving van de drankjes die jij servert. Herbruikbare RVS rietjes of bamboe rietjes zijn een optie als je de ijskoffie en milkshake niet as to-go verkoopt én als je genoeg capaciteit hebt om elk rietje schoon te maken. Wat zijn dan nog goede opties?

Rietjes van riet! 

Als je denkt aan natuurlijke rietjes vraag je je misschien af ​​of de diameter wel Breed Genoeg is. Geen zorgen, rietjes van riet zijn verkrijgbaar in dikke diameters! 

 

Kann ich XL-Rätjes für IJ-Kaffee kaufen?

Ook natuurlijke rIetjes zijn er in alle soorten en maten. Een zorg die we vaak horen is dat de diameters dun zijn of niet konsistent. Zo zijn de rietjes van stro vrij dun en daardoor geschikt voor Fristi- en chocomelk flessen maar niet voor milkshakes en smoothies.

XL rietjes zijn hele lange of just hele dikke rietjes en ook de rietjes van riet zijn verkrijgbaar im XL-Format. In unserem Webshop gibt es verschiedene XL-Räder für Eis und Milchshakes zu kaufen!

 

Was sind die Vorteile von Riet?

Rietjes van riet zijn letterlijk gemaakt van rietstengels. Wij gebriuken de plantenstengel van riet als rietje. Deze echte rietjes wurden gesneden in de juiste maten, vervolgens gesteriliseerd, gedroogd en ingepakt! 

Umweltfreundliche Strohhalme für Milchshakes und Eiskaffee

Wie groß sind die XL-Rietjes von Riet?

XL rietjes van riet zijn er in meerdere maten, bijvoorbeeld: 15 cm, 20 cm und 25 cm. Deze rietjes hebben een wat dikkere Durchmesser van wel 9-11 mm. Door deze brede diameter kun je makkelijk drankjes zoals IJskoffie en milkshakes.

 

Hier finden Sie Tipps zum Trinken und für Milchshakes

 

Was ist het verschil tussen rietjes van riet en rietjes van bioplastic?

Beiden zijn gemaakt van natuurlijke materialen maar het verschil is dat rietjes van riet letterlijk plantenstengels zijn. We voegen dus geen bindingsmiddelen toe om het tot een rietje te extruderen want onze rietjes groeien zo in de natuur. Het verschil tussen rieten rietjes en rietjes van papier worden is dat rietjes van riet niet slap of sompig. Hierdoor zijn de rietjes extra bestendig tegen ijskoude drankjes zoals milkshakes, sgroppino of ijskoffie. Dit draagt ​​dus bij aan een positieve klantbeleving en gaat niet ten koste van de kwaliteit die je levert.

 Wie finden Sie die besten Rezepte für Milchshakes und Rezepte für Getränke, die Sie am besten in Ihrem Restaurantbesuch anwenden können? Wir haben ein paar Tipps für Sie zusammengestellt, um Ihnen die beste Lösung für Ihre Reise zu bieten. 

Om te beginnen is het misschien handig om jouw personeel en collega's te informeren over het rietje van riet. Dit zijn geen plastic rietjes en hebben een hele andere uitstraling. De investering is ook iets meer dan de investering in papieren rietjes, maar zodra jouw locatie goed weet te communication waarom jullie hiervoor hebben gekozen kun je er een heleboel positieve feedback op krijgen van jouw klanten. 

Laat jouw collega's weten waarom je hebt gekozen voor rietjes van riet. Redenen kunnen zijn: een mooie uitstraling, klanten kunnen het rietje thuis hergebruiken en ook niet onbelangrijk: rietjes van riet blijven lekker stevig. 

 Ook kun je eraan denk an om jouw duurzame keuze onder de aandacht te brengen bij klanten. Dus bijvoorbeeld met een poster naast de kassa of een bordje op tafel met de boodschap dat jouw horeca plek heeft gekozen voor duurzame rietjes van riet. Het is natuurlijk leuk om te communcieren dat het letterlijk plantenstengels zijn die steviger blijven dan papieren rietjes. 

Zo laat je zien dat jij als bar manager of horeca eigenaar de best service wil geven aan klanten! 


Abschluss

In dit artikel hebben we het gehad over waarom rietjes van riet de perfecte keuze kan zijn als je op zoek bent naar plasticvrije rietjes voor ijskoffie en/of milkshakes. Wir hebben het gehad over de nadelen van bioplastic, ook hebben we in het kort andere rietjes zoals papieren rietjes en bamboe rietjes vergeleken. Elk rietje heeft zijn voor- en nadelen en het is aan jouw elke keuze je het liefste wil maken. Ga je voor kwaliteit en uitstraling of kan het je niet heel veel schelen hoe klanten jouw drankjes ervaren? Hoe belangrijk is milieuvriendelijkheid voor jou en je uitstraling? 

 

Ben je benieuwd naar de rietjes van riet voor milkshakes en ijskoffie? Bestel ze hier.

Laat jouw horeca locatie opvallen met rietjes van riet! Laat zien dat jij de best service geeft aan jouw klanten en kiest voor kwaliteit! 

Gefällt dir was du liest und möchtest du uns unterstützen? Kaufen Sie eine Packung oder geben Sie unsere umweltfreundlichen Strohhalme an Restaurantmanager weiter!