Plastik ist nicht fantastisch - Interview - StrawbyStraw

Plastik ist nicht fantastisch - Interview

Das Plastikproblem ist nass, wir sind gut darin. Anne Marieke, Francis en Saskia (oprichters en uitvinders van The Great Bubble Barrier) besloten er daarom wat aan te doen. Er is al een initiatief dat een deel van de oceaan schoonmaakt (Die Ozeanreinigung von Boyan Slat) maar het problem moet nóg dichter bij de kern worden aangepakt. Hoe zorgen we er naemlijk voor dat plastic de oceaan helemaal niet bereikt? Straw by Straw ging in gesprek met de oprichters van Die Große Blasenbarriere

Wat ist die Große Blasenbarriere? The Great Bubble Barrier pakt het problem van plastic vervuiling in oceanen dicht bij de bron aan, hier, in onze grachten, kanalen en rivieren. Afval kán wurde opgevangen voordat het de oceanen bereikt. Huidige oplossingen die afval tegenhouden in rivieren hinderen helaas daarbij ook vaak scheepvaart en vissen in de rivier. Onder een biertje zagen Anne Marieke, Francis und Saskia bubbels in het glas naar boven drijven, tegelijk bespraken ze oplossingen die afval in de rivieren tegenhoudt en zo kwamen ze op het idee:

Bubbles + Afval Tegenhouden = eine Barriere von Luchtglocken!

 

Bijzonder aan Jullie systeem ist dat het niet alleen de grote stukken plastic tegenhoudt, maar juist ook de kleiner plastics. Hoe werkt het? Twee diagonale bellenschermen houden afval tegen dat via de stromingen normaliter Doorstroomt naar de zee. Doordat de bubbels een blokkade vormen wordt het afval aan zowel de oppervlakte as in het midden van het water, gedreven naar de oever. (Meer uitleg vind je hier).  Dit bellenscherm ist overigens visvriendelijk. Het is zo gebouwd dat vissen er langs kunnen zwemmen.

Jullie zijn een Crowdfunding-Start, wat gaan Jullie hat das Geld kennengelernt? Wir hebben 100.000 Euro nodig binnen 3 maanden. Als dit Bettzeug ist bereikt, kunnen wir een BubbleBarrier permanent neerleggen. Niet alleen als proefopstelling, maar 10 jaar lang kunnen we dan plastic in de rivieren opvangen, voordat het de oceaan bereikt. Daarnaast kunnen wir weiter onderzoek doen, zoals kijken wat voor afval er waar binnenkomt.

Wat hebben julie nodig? Wir können hulp gebruiken van gemeentes, waterschappen en ieder ander die graag een barriere willen hebben om zo een plaats schoon te houden. Ook willen wir kijken hoe wir verschillende personen kunnen betrekken, wollen een schoner milieu anfangen bij bewustwording.

Wat zouden we kunnen doen om het gebruik van plastic te Reduceren? Mensen maar ook bedrijven moeten geïnformeerd worden. Wir moeten actief oplossingen aanbieden én aantrekkelijk maken. Dies ist niet alleen de taak van konsumenten maar juist ook vanprodunten. Oplossingen doen ertoe.

Wat doen julie zelf al? “Ik neem al 2 jaar een glasierte Tasse mee voor het geval ik ergens koffie wil bestellen. Consumenten kunnen kunststoff tassen ook weigeren, gelukkig gebeurt dit al! (Na de Rechnungen über Plastik-Tasjes ist het aantal tassen gereduceerd mit 70%). En as je koffie koopt, is het zeker aan te raden om je eigen cup of fles mee te nemen. Overal laten ze het toe, mensen kijken er weleens vreemd van op, omdat het niet vaak voorkomt dat iemand zijn of haar eigen fles meeneemt. Maar ga je naar de Starbucks of de Coffee Company, dan krijg je zelfs korting! Verder is het goed om te kijken naar je kleding, will ook in veel kleding zit plastic. Zelf probeer ik geen kleding meer te kopen waar plastic in zit, maar een Guppy friend zou ook kunnen helpen.

Ja wir können! „Per minuut wordt het äquivalent van één volle vrachtwagen in zee gestort. Dat komt neer op 1440 vrachtwagens per etmaal und 8 MILJARD kilo per jaar.“ (Plastik Suppen Foundation). Mit dem großen Crowdfunding-Hoop The Great Bubble Barrier 100.000 Euro auf der Stelle. Als dit lukt, hebben wir in Nederland de eerste Complete Bubbel Barrier ter wereld en voorkomen we op een efficiënte manier dat nog meer plastic de oceaan bereikt. Steun dit initiatief nu en ontvang een pakje Straw by Straw rietjes! Klicke hier.

Gefällt dir was du liest und möchtest du uns unterstützen? Kaufen Sie eine Packung oder geben Sie unsere umweltfreundlichen Strohhalme an Restaurantmanager weiter!