6 Alternativen für Plastic Rietjes - StrawbyStraw

6 Alternativen für Plastik Rietjes

Welk alternative voor plastic rietjes past het beste bij u?

Wat voor rietjes pass het beste bij uw bar? Pro 3. Juli 2021 geldt een Plastikverbod Türabsatz Europa. In sommige steden en landen geldt het verbod op plastic wegwerpproducten al, maar wellicht bend u nog zoekende naar goede alternatieven.

Van papieren rietjes die u kunt wegwerpen tot aan bamboe rietjes voor hergebruik. Er zijn enorm viel alternatieven. Maar welke keuze maakt u? Hier moet u op letten:

 

Wegwerp rietjes von herbruikbare rietjes?

Finden Sie heraus, wie Sie sich entscheiden können, ob Sie Geld sparen oder nicht sparen können? Mehrwegstrohhalme zoals glazen, metalen of bamboe rietjes zijn ideal als u deze wil hergebruiken. Ze zien er mooi uit en u schaft ze eens in de zoveel tijd aan omdat ze herbruikbaar zijn. Wel dient u deze goed te wassen, bijvoorbeeld met een rietjesborstel zodat u zeker weet dat ze voldoen aan de hygiëne eisen. Wegwerprietjes zijn er ook in allen materialen, varianten und opties. Het voordeel is dat ze per stuk goedkoper zijn dan herbruikbare rietjes, sommigen zien er op het eerste blik duurzaam uit en vaak kunt u ze ook bij het GFT afval gooien. Als u liever deze optie kiest, doe dan goed onderzoek naar het material van deze milieuvriendelijke rietjes.

 

Festigkeit

Vindt u het belangrijk dat een rietje lang genoeg goed blijft in elk drinkje zonder dat ze verslappen? Kijk dan goed naar het material. In elke sectie hieronder vind u een beschrijving en uitleg über elk type rietje.

 

Präsentation

Hoe presenteert u Elch Drinkje? Vindt u bepaalde kleuren belangrijk omdat die mooier matchen met uw cocktails bijvoorbeeld? Von kiest u voor een duurzame uitstraling?

 

Umweltfreundlichkeit

Er zijn diverse alternatieven voor plastic rietjes en ook is er veel onduidelijkheid over: biobased rietjes, composteerbare rietjes, biologisch afbreekbare rietjes, recyclebare en ga zo maar door. Sommige papieren rietjes bevatten bijvoorbeeld een Coating om het rietje iets steviger te houden, let goed op het material hiervan. PLA rietjes van melkzuur dienen gecomposteerd te worden. Maar heeft u een composteerinstallatie of kunt u deze rietjes makkelijk wegwerpen?

 

Mehrwegstrohhalme

1. Glasierte Rietjes

Vorteile: Deze rietjes zien er vaak erg chic uit! Mooi doorzichtig en u kunt zo goed zien of ze van binnen Schoon zijn.

Nachteile: Het nadeel van glazen rietjes ist dat ze kunnen breken, ze zijn immers van glas. Daarnaast moeten de rietjes grondig gereinigd worden na gebruik.

 

2. Metalen rietjes

Vorteile: ook deze rietjes zien er top uit en zijn hip. Ze zijn verkrijgbaar in een heleboel kleuren: metaal zwart, regenboog, goud en zilver. Door de Shiny look schittert elke cocktail.

Nachteile: ze zien er zo leuk uit en gewesen daardoor helaas weleens meegenomen door gasten. Ook moet u ervoor zorgen dat ze grondig gereinigd geworden. Omdat deze rietjes niet doorzichtig zijn kunt u niet goed van binnen zien of ze goed schoon zijn voor de volgende gebruiker.

 

3. Bambus rietjes

Vorteile: bamboe rietjes zorgen voor een milieuvriendelijke presentatie bij elk drinkje. Door het materiaal en de kleur zijn bamboe rietjes meteen herkenbaar als milieuvriendelijk.

Nachteile: bamboe rietjes zijn soms erg dik en daardoor minder prettig voor het drinken. Doordat bamboe een houtsoort is, trek het vocht op den duur in het rietje en ziet het er minder smakelijk uit. U moet ze dus van tijd tot tijd vervangen voor nieuwe rietjes. Ook moet u deze rietjes grondig reinigen na gebruik.

 

Duurzame wegwerprietjes rietjes

4. Papieren rietjes

Vorteile: papieren rietjes zijn verkrijgbaar in alle kleuren en maten. Ze zijn vaak mooi versierd met gekleurde prints waardoor elk drinkje er vrolijk uitziet.

Nachteile: papieren rietjes worden snel zacht in getrunken. Het rietje verslapt waardoor er hat getrunken meer doorheen komt. Blijven ze wat langer in het trankje? Dan kunnen er stukjes papier in het trankje terecht komen. Dit ziet er op een gegeven moment niet zo smakelijk meer uit. Daarnaast geven papieren rietjes een "papieren" smaak mee tijdens het drinken.

 

5. PLA-Rietjes

Vorteile: PLA ist duurzamer dan plastic omdat er ruwe olie in verwerkt wordt. Hierdoor ist het makkelijker af te breken. Omdat ze verder bijna dezelfde kwaliteiten hebben as plastic zijn ze enorm gebruiksvriendelijk.

Nachteile: PLA rietjes worden Tür klanten vaak ook wel verward met plastic waardoor u diskussionen kunt krijgen. Ook irrt sich über PLA-Rietjes. Ze zijn inderdaad biologisch afbreekbaar, maar hiervoor heeft u een industriële compostinstallatie nodig. Die besten Restaurants hebben dit niet. Voor velen is het onduidelijk wat nou precies het verschil is tussen biobased products, biologisch afbreekbare products en composteerbare alternative voor plastic products. Mocht het na deze alinea nog niet duidelijk zijn, hier klicken für weitere Informationen.

 

6. Rietjes van Tarwestro

Vorteile: ze zijn 100% natürlich. Deze rietjes groeien op het land en zijn dus eigenlijk plantenstengels. Degenen die weleens in een boerderij of paardenstal staan ​​zullen het direct herkennen van stro! Türdat Diese Rietjes volledig natuurlijk zijn, variëren de Durchmesser tussen 4-7 mm, waardoor elk drinkje direct milieuvriendelijke uitstraling krijgt. Ook blijven rietjes van stro urenlang stevig in elk drinkje.

Nachteile: het nadeel van deze rietjes voor mensen die het voor 't eerst gebruiken is dat ze kunnen breken wanneer ze er hard in knijpen. Als u rietjes van stro minstens 5 seconden in een glas water / trank laat staan, worden ze makkelijk buigbaar. Dan zijn ze dus niet meer te breken! Dit moet men wel van tevoren weten.

Gefällt dir was du liest und möchtest du uns unterstützen? Kaufen Sie eine Packung oder geben Sie unsere umweltfreundlichen Strohhalme an Restaurantmanager weiter!